Ignasi Esteve Bosch (Girona, 1963) és un pintor i paisatgista català. Des des la llicenciatura en Belles Arts, el 1986, també desenvolupa tasques docents, primer a l’Estudi d’Art Fita i més tard, a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona.

Ha participat en nombroses exposicions, individuals i col·lectives, nacionals i internacionals. Com a dissenyador de jardins i del paisatge, després d’obtenir el Màster d’Arquitectura del Paisatge (UPC, 2004), ha dissenyat el paisatge del Molí del Mig de Torroella de Montgrí, els patis de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona i el paratge dels Desmais prop del llac de Banyoles, entre d’altres.

La seva pintura figurativa s’insereix, segons el crític Eudald Camps, “en territoris de ressonàncies arcàdiques i d’un mediterraneisme desacomplexat que troba en la figura humana el seu vehicle més genuí”, i segons Amat las Heras es mou en “un univers oníric, ple de suggeriments visuals, d’experiències viscudes o somniades”. Els seus colors blaus i taronges són molt característics. Té el seu taller a Can Gustà, un casal noble del segle XIX situat a Bàscara. L’Ajuntament de Girona li té obra adquirida.

Wikipedia