El referent cromàtic d’Ignasi Esteve, és el d’un patrimoni que desapareix i no es valora: el de la pintura decorativa popular i els estucats. De la voluntat de recuperar aquest actiu efímer i del desig de l’apropament al cos a través del color han sorgit intervencions  en cossos, suports pictòrics i façanes.

Retaules 1988-99

Les sanefes, el pa d’or, els teixits, les poses dels personatges… conformen una tendència en moltes obres que evoca la pintura dels retaules en la tradició litúrgica occidental i dels plafons de paravent orientals. Molts d’aquests treballs es modulen en diverses peces per fer-los transportables, plegables, mòbils.

Tatuatges

Obres dels anys 1991 al 1993 on la pintura damunt dels cossos esdevé un acte performatiu fotografiat per Joan Juanola. 

Fideus

Aquest joc gràfic amb feixos de línies vol crear la sensavió de volumetria orgànica, com en  els plecs dels tapalls gòtics o dels ritmes de burí de Dürer. Aquestes pintures es modulen per acompanyar les imatges dels cossos pintats, també amb espirals i línies blaves.

Pintures murals

Pintures i intervencions murals on s’han emprat tècniques tradicionals de tractament dels paraments: pintura al fresc, a la calç, esgrafiats i al silicat.

Esgrafiats d’Orriols 2005-2009

L’estada a la rectoria d’Orriols (Alt Empordà) del 1992 al 2007 va permetre intervenir les façanes veïnes i les de la mateixa església parroquial amb esgrafiats que volien singularitzar aquest nucli. 

Mural Gavarres 2019 (Foto: Joan Juanola)

Pintura al fresc. Jardí Sant Cugat, 2013

Murals de Can Gustà de Bàscara, 2016-2019

La casa que acull el taller esdevé una extensió del contingut i un espai per a l’experimentació. L’experiència vol provocar reaccions al veïnat com una prova dels efectes del color en l’àmbit urbà.


Obres