Jardí VARAS DURAN, 2012

Aquesta era la casa Varas Duran a Llafranc, el 2006.

Els clients que em varen fer l’encàrrec d’arranjament d’aquest jardí han esdevingut amics. Hem conreat plantes i amistat paral·lelament durant els darrers sis anys.

Els arquitectes Teresa Fonseca i Juan Munuce, juntament amb la Isabel Lleonart, varen ser els col·laboradors d’aquest projecte que segueix evolucionant.

Es tracta d’una casa de tres plantes situada en un pendent, amb vistes al Cap Roig i al mar. Els actuals propietaris la van comprar ja feta i calia millorar diversos aspectes. S’accedeix per la planta superior i es va baixant fins a menys dos nivells.

El nivell inferior abans era molt poc viscut. Els laterals, estrets, eren poc pensats pel gaudi i l’estada. Tot seguit poso les imatges de l’estat actual.

Com veieu, no puc prescindir-hi del blauet.

El jardí Varas Duran a l’actualitat. Les fotos són de l’estiu passat (les assolellades) i d’abans d’ahir, divendres Sant.

Als costats estrets de la parcel·la es van construir grades per a resoldre el desnivell i donar sensació d’amplitud.

A les tanques hi hem plantat rosers enfiladissos (costat de llevant) i a la banda de ponent, alzina retallada, arbossos i marfull.

La piscina s’ha resolt com un safareig, amb un tros d’aigua dolça, per als peixos i plantes aquàtiques. A sota, en una jardinera que poleix el desnivell, hi ha un petit hort. Piscina i hort, estan  a la part baixa del jardí on abans no s’aprofitava. Ara és el lloc d’estada i de jocs més concorregut.


Altres projectes: