Jardí del Cul del Món

L’espai exterior, el jardí s’arranjarà per participar a Girona Temps de Flors 2012.

Estem pensant en muntar-hi una estructura lleugera i efímera amb canyes.

Els esbossos preparatoris serveixen per pensar quina serà la forma idònia per ser muntada amb facilitat, que sigui prou resistent i que harmonitzi amb el conjunt: ha de lligar la nova arquitectura amb l’entorn de la riera de Galligans.

L’estructura haurà de servir de suport a diversos treballs de pintura. Aprofitarem la visita d’un grup d’alumnes de l’escola de la Dona, de la Diputació de Barcelona, per realitzar una matinal de pintura a l’aire lliure per Sant Daniel. Una selecció d’apunts romandrà estesa al jardí del Cul del Món durant Temps de Flors.

Un parell de jornades molt intenses han servit per aixecar les estructures amb canya, del jardí del restaurant del Cul del Món.

Eduard Baulida, Oriol Granyer i Santiago Planella ja fa uns tres anys que experimenten amb canyes i branques per a confegir cabanes i estructures. Elaboren espais màgics i efímers. Són artistes de la terra, de la gent: els seus projectes han de ser viscuts i participats.

El muntatge ha partit d’un cercle a terra i ha anat creixent segons les forces del mateix material. El resultat és una estructura oberta que segueix el patró dels rombes de l’arquitectura. És com un fragment gegantí d’un enginy de pesca que s’integra a l’entorn. L’estructura esdevé un personatge del paisatge.

Aquest dilluns passat, 14 de maig, un centenar d’alumnes adults de l’Escola de la Dona, varen participar a Girona Temps de Flors. La majoria són, o havien estat, alumnes meus. Ens acompanyaven, també, la directora de l’Escola, Eugènia Mestres i les professores Cristina Coca i Carme Esmerats.

La jornada va començar amb una acció pictòrica à plein air. Fragments del paisatge de la Vall de Sant Daniel varen quedar reflectits en pintures i dibuixos que es  penjaren, tot seguit, a l’estructura en canya del jardí del restaurant El Cvl del Món.

Després d’un dinar de germanor, es varen visitar altres muntatges de Temps de Flors i varem acabar a la Fundació Valvi amb una visita a l’exposició Provinences.


Altres projectes: